Kullanmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kullanmäki

Kullanmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kullanmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kullanmäki on noin sijalla 12 000.

Kullanmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kullanmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kullanmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kullanmäki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kullanmäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kullanmäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 13 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kullanmäkiä on 47.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1995

Sana Kullanmäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kullanmäki

Kullanmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kullanmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kullanmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kullanmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kullanmäenrinne, Kullanmäentie, Kullanmäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kullanmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кулланмяки ("Kullanmjaki") tarkoittaa nimeä Kullanmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qullanmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kullanmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kullanmaki tai Kullanmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kullervo Kullanmäki tai Kulta Kullanmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kullanmäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kullanmäki i Finland. Surname Kullanmäki in Finland.

©Tuomas Salste