Kulmala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kulmala

Kulmala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 400:s suomalainen on Kulmala.

Kulmaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3822 max

v. 1985 3824

v. 2014 3912

v. 2015 3911

v. 2016 3902

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kulmala on noin sijalla 200.

Kulmala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kulmala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kulmala on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kulmala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kulmala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 510 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kulmaloita on 3 902.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Kulmaloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 308 Kulmalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kulmaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (18 vainajaa), Helsinki (14) sekä Huittinen (12). Valtaosa asui Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kulmala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 208.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1900–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Kulmala, Kulmalan tai Kulmalat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kulmala

Kulmala (paikannimi)Katuosoitteissa

Kulmala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 626 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kulmala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kulmala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kulmala, Kulmalagatan, Kulmalan puistokatu, Kulmalanhaara, Kulmalankatu, Kulmalankuja, Kulmalanperä, Kulmalanpolku, Kulmalanraitti, Kulmalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kulmala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kulmalat ulkomailla

Ruotsissa Kulmala oli 67 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кулмала tarkoittaa nimeä Kulmala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kulta Kulmala tai Kultimo Kulmala.

Samankaltaisia nimiä kuin Kulmala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kulmala.com, kulmala.eu, kulmala.fi, kulmala.info, kulmala.net, kulmala.org, kulmalat.com, kulmalat.fi, kulmalat.org, kulmala.name, kulmalat.eu, kulmalat.info, kulmalat.name, kulmalat.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kulmala i Finland. Surname Kulmala in Finland.

©Tuomas Salste