Kulta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kulta

Kulta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kulta-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 88

v. 2015 88

v. 2016 89

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kulta on noin sijalla 7 300.

Kulta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kulta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kulta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2006

Sana Kulta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kulta

Kulta (paikannimi)Katuosoitteissa

Kulta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kulta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kulta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kultakatu, Kultakuja, Kultapolku, Kultarinne, Kultatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kulta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kulta

Kulta on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Kulta oli yhtenä etunimenä 16 naisella. Sukunimenä Kulta on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 89 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (15 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (1).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Култа tarkoittaa nimeä Kulta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qulda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kulta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kultimo Kulta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kulta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kulta i Finland. Surname Kulta in Finland.

©Tuomas Salste