Kultalahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kultalahti

Kultalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kultalahtien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 256 max

v. 2014 332

v. 2015 333

v. 2016 339

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kultalahti on noin sijalla 2 400.

Kultalahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kultalahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kultalahti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kultalahti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kultalahti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 97 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kultalahtia on 339.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Kultalahtia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Kultalahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kultalahtien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Evijärvi (8 vainajaa), Haapajärvi (4) sekä Kemi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kultalahti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2001

Sana Kultalahti tai Kultalahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kultalahti

Kultalahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kultalahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kultalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kultalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kultalahti. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kultalahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kultalahdet ulkomailla

Ruotsissa Kultalahti oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Култалахти tarkoittaa nimeä Kultalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quldalachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kultalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kulta Kultalahti tai Kultimo Kultalahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kultalahti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kultalahti.fi, kultalahdet.com, kultalahdet.eu, kultalahdet.fi, kultalahdet.info, kultalahdet.name, kultalahdet.net, kultalahdet.org, kultalahti.com, kultalahti.eu, kultalahti.info, kultalahti.name, kultalahti.net, kultalahti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kultalahti i Finland. Surname Kultalahti in Finland.

©Tuomas Salste