Kultima: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kultima

Kultima on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kultima-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 90

v. 2015 86

v. 2016 88

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kultima on noin sijalla 7 400.

Kultima-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kultima on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kultima ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kultima on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kultima on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kultima ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 35 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kultima-nimisiä on 88.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1996–2003

Sana Kultima esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kultima

Kultima (paikannimi)Katuosoitteissa

Kultima on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kultima jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kultima esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kultimantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kultima-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kultimat ulkomailla

Ruotsissa Kultima oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kultima oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Култима tarkoittaa nimeä Kultima. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quldima on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kultima olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kultimo Kultima tai Kulta Kultima.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kultima i Finland. Surname Kultima in Finland.

©Tuomas Salste