Kumpula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kumpula

Kumpula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 500:s suomalainen on Kumpula.

Kumpula-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 943 max

v. 2014 1211

v. 2015 1219

v. 2016 1225

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kumpula on noin sijalla 700.

Kumpula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kumpula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kumpula on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kumpula on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kumpula ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 208 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kumpula-nimisiä on 1 225.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Kumpula-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 45 Kumpulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kumpula-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kemijärvi (19 vainajaa), Sodankylä (8) sekä Kuusamo (6). Lähes kaikki asuivat Pohjanmaalla ja Lapissa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kumpula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 33.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2001

Sana Kumpula tai Kumpulan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kumpula

Kumpula (paikannimi)Katuosoitteissa

Kumpula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 573 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kumpula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kumpula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kumpula, Kumpulagatan, Kumpulagränden, Kumpulan siirtolapuutarha, Kumpulankaari, Kumpulankatu, Kumpulankuja, Kumpulanmutka, Kumpulanpolku, Kumpulanportti, Kumpulanraitti, Kumpulanrinne, Kumpulantaival, Kumpulantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kumpula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kumpulat ulkomailla

Ruotsissa Kumpula oli 228 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 375 henkeä, joiden sukunimi oli KUMPULA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кумпула tarkoittaa nimeä Kumpula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qumbula on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kumpula olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kumar Kumpula.

Samankaltaisia nimiä kuin Kumpula

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kumpula.com, kumpula.eu, kumpula.info, kumpula.net, kumpula.fi, kumpula.name, kumpula.org, kumpulat.com, kumpulat.eu, kumpulat.fi, kumpulat.info, kumpulat.name, kumpulat.net, kumpulat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kumpula i Finland. Surname Kumpula in Finland.

©Tuomas Salste