Kumpuniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kumpuniemi

Kumpuniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kumpuniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 155 max

v. 2014 179

v. 2015 190

v. 2016 188

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kumpuniemi on noin sijalla 4 000.

Kumpuniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kumpuniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Kumpuniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Kumpuniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kumpuniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sodankylä (5 vainajaa), Ranua (5) sekä Simo (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kumpuniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897
Lakanneet yritykset
perust. 1960–1995

Sana Kumpuniemi tai Kumpuniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kumpuniemi

Kumpuniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kumpuniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 95 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kumpuniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kumpuniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kumpuniemenkuja, Kumpuniementie, Kumpuniemi, Kumpuniemi avotakka, Kumpuniemi erkkala, Kumpuniemi kiveliö, Kumpuniemi lehtoniemi, Kumpuniemi mäntylä, Kumpuniemi tanula. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kumpuniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кумпуниеми ("Kumpunijemi") tarkoittaa nimeä Kumpuniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qumbuniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kumpuniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kumar Kumpuniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kumpuniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kumpuniemet.net, kumpuniemet.com, kumpuniemet.eu, kumpuniemet.fi, kumpuniemet.info, kumpuniemet.name, kumpuniemet.org, kumpuniemi.com, kumpuniemi.eu, kumpuniemi.fi, kumpuniemi.info, kumpuniemi.name, kumpuniemi.net, kumpuniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kumpuniemi i Finland. Surname Kumpuniemi in Finland.

©Tuomas Salste