Kuningas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuningas

Kuningas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kuninkaiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 143 max

v. 2014 218

v. 2015 224

v. 2016 227

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuningas on noin sijalla 3 400.

Kuningas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kuningas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kuningas on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kuningas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kuningas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 44 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kuninkaita on 227.

Asuinpaikat 1939–1956

Asuinpaikkoja
1939–1956
Syntymäpaikkoja
1884-1920

Kuninkaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Kuninkaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1956 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kuningas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2002

Sana Kuningas, Kuninkaan tai Kuninkaat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kuningas

Kuningas (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuningas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kuningas jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuningas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Itäinen Kuninkaansilta, Itäinen Kuninkaantie, Kuningas Kustaan Aukio, Kuninkaan metsätie, Kuninkaankaarre, Kuninkaankatu, Kuninkaankuja, Kuninkaanmaantie, Kuninkaanraitti, Kuninkaantie, Kuninkaanväylä, Läntinen Kuninkaansilta, Läntinen Kuninkaantie, Vanha Kuninkaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kuningas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kuninkaat ulkomailla

Ruotsissa Kuningas oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Virossa Kuningas oli 376 ihmisen sukunimi vuonna 2008.

22717376
Kuninkaat Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кунингас tarkoittaa nimeä Kuningas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kunigunda Kuningas tai Kuno Kuningas.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuningas

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kuningas.com, kuningas.eu, kuningas.net, kuningas.org, kuningas.fi, kuningas.info, kuningas.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kuningas i Finland. Surname Kuningas in Finland.

©Tuomas Salste