Kuninkaanniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuninkaanniemi

Kuninkaanniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kuninkaanniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuninkaanniemi on noin sijalla 15 000.

Kuninkaanniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuninkaanniemi on melko pitkä nimi.

Kuninkaanniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kuninkaanniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1919
Lakanneet yritykset
perust. 1997

Sana Kuninkaanniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuninkaanniemi

Kuninkaanniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuninkaanniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kuninkaanniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuninkaanniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuninkaanniementie, Kuninkaanniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kuninkaanniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кунинкаанниеми ("Kuninkaannijemi") tarkoittaa nimeä Kuninkaanniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quninganniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kuninkaanniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kunigunda Kuninkaanniemi tai Kuno Kuninkaanniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuninkaanniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kuninkaanniemi i Finland. Surname Kuninkaanniemi in Finland.

©Tuomas Salste