Kuninkainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuninkainen

Kuninkainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kuninkaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuninkainen on noin sijalla 20 000.

Kuninkainen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuninkainen on melko pitkä nimi.

Kuninkainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kuninkainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1997

Sana Kuninkainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuninkainen

Kuninkainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuninkainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kuninkainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuninkainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuninkaisentie, Kuninkaistenkatu, Kuninkaistenkuja, Kuninkaistenportti, Kuninkaistenrinne, Kuninkaistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kuninkainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кунинкайнен tarkoittaa nimeä Kuninkainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quningain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kuninkainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kunigunda Kuninkainen tai Kuno Kuninkainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuninkainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kuninkainen i Finland. Surname Kuninkainen in Finland.

©Tuomas Salste