Kuolimo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuolimo

Kuolimo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kuolimo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuolimo on noin sijalla 12 000.

Kuolimo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kuolimo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kuolimo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1983
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Kuolimo tai Kuolimon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kuolimo

Kuolimo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuolimo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kuolimo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuolimo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuolimo Härkäsaari, Kuolimo Kotasaari, Kuolimo Kytänsaari, Kuolimo Kärstinsaari, Kuolimo Lamposaari, Kuolimo Lehtisensaari, Kuolimo Leinvihko, Kuolimo Mustasaari, Kuolimo Paassalo, Kuolimo Palosaaret, Kuolimo Parikka, Kuolimo Riuttanen, Kuolimo Selkäsaari, Kuolimo Varpasaari, Kuolimontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kuolimo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куолимо tarkoittaa nimeä Kuolimo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coolimå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kuolimo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kuolimo i Finland. Surname Kuolimo in Finland.

©Tuomas Salste