Kuoppala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuoppala

Kuoppala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 400:s suomalainen on Kuoppala.

Kuoppaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1056 max

v. 2014 1261

v. 2015 1262

v. 2016 1253

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuoppala on noin sijalla 700.

Kuoppala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kuoppala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kuoppala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kuoppala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kuoppala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 38 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kuoppaloita on 1 253.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1931

Kuoppaloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 88 Kuoppalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kuoppaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lappajärvi (7 vainajaa), Ähtäri (6), Orimattila (4), Sodankylä (4), Sievi (4) sekä Anjala (4). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kuoppala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 76.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Kuoppala tai Kuoppalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kuoppala

Kuoppala (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuoppala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 138 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kuoppala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuoppala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuoppala, Kuoppalankatu, Kuoppalanmutka, Kuoppalanraitti, Kuoppalantie, Kuoppalavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kuoppala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kuoppalat ulkomailla

Ruotsissa Kuoppala oli 75 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kuoppala oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

12537511
Kuoppalat Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куоппала tarkoittaa nimeä Kuoppala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cooppala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kuoppala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuoppala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kuoppala.com, kuoppala.fi, kuoppala.net, kuoppala.eu, kuoppala.info, kuoppala.name, kuoppala.org, kuoppalat.com, kuoppalat.eu, kuoppalat.fi, kuoppalat.info, kuoppalat.name, kuoppalat.net, kuoppalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kuoppala i Finland. Surname Kuoppala in Finland.

©Tuomas Salste