Kuorikoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuorikoski

Kuorikoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kuorikoskien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 302 max

v. 2014 362

v. 2015 366

v. 2016 368

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuorikoski on noin sijalla 2 200.

Kuorikoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kuorikoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kuorikoski on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kuorikoski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kuorikoski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 106 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kuorikoskia on 368.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Kuorikoskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 19 Kuorikosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kuorikoskien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kaustinen (13 vainajaa), Helsinki (4) sekä Orimattila (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kuorikoski, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1919
Lakanneet yritykset
perust. 1975–1998

Sana Kuorikoski tai Kuorikosken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kuorikoski

Kuorikoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuorikoski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kuorikoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuorikoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuorikoskentie, Kuorikoski. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kuorikoski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kuorikosket ulkomailla

Ruotsissa Kuorikoski oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli KUORIKOSKI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куорикоски tarkoittaa nimeä Kuorikoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cooricoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kuorikoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuorikoski

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kuorikoski.com, kuorikoski.fi, kuorikosket.com, kuorikosket.eu, kuorikosket.fi, kuorikosket.info, kuorikosket.name, kuorikosket.net, kuorikosket.org, kuorikoski.eu, kuorikoski.info, kuorikoski.name, kuorikoski.net, kuorikoski.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kuorikoski i Finland. Surname Kuorikoski in Finland.

©Tuomas Salste