Kuqi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuqi

Kuqi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kuqi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuqi on noin sijalla 17 000.

Kuqi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuqi on lyhyt nimi. Nimessä on vierasperäinen kirjain (q). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Kuqi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kuqi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Kuki. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Kuqi-suku ulkomailla

Ruotsissa Kuqi oli 67 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Kuqi oli 41 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

296741
Kuqi Pohjolassa

Tšekissä Kuqi oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuqi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kuqi i Finland. Surname Kuqi in Finland.

©Tuomas Salste