Kurikka-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurikka-aho

Kurikka-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kurikka-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurikka-aho on noin sijalla 17 000.

Kurikka-aho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kurikka-aho on melko pitkä nimi.

Kurikka-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kurikka-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kurikka-aho

Kurikka-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurikka-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kurikka-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurikka-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurikka-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kurikka-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Курикка-ахо tarkoittaa nimeä Kurikka-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quricka=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kurikka-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurikka-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurikka-aho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kurikka-aho i Finland. Surname Kurikka-aho in Finland.

©Tuomas Salste