Kurjenniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurjenniemi

Kurjenniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kurjenniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurjenniemi on noin sijalla 14 000.

Kurjenniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kurjenniemi on melko pitkä nimi.

Kurjenniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kurjenniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kurjenniemi

Kurjenniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurjenniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 28 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kurjenniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurjenniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurjenniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kurjenniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Курьенниеми ("Kurjennijemi") tarkoittaa nimeä Kurjenniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurienniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kurjenniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurjenniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurjenniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kurjenniemi i Finland. Surname Kurjenniemi in Finland.

©Tuomas Salste