Kurki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurki

Kurki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 900:s suomalainen on Kurki.

Kurkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2922 max

v. 1985 2766

v. 1998 2817

v. 2014 2850

v. 2015 2859

v. 2016 2853

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurki on noin sijalla 300.

Nimellä on historiaa, sillä Kurki on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Kurki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kurki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kurki on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kurki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kurki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 150 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kurkia on 2 853.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Kurkia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 240 Kurjen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kurkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Koiviston maalaiskunta (31 vainajaa), Viipuri (13) sekä Jääski (11). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kurki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 145.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Kurki tai Kurjen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kurki

Kurki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 40 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kurki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Elina Kurjen katu, Kurjenkaari, Kurjenkatu, Kurjenkuja, Kurjenmaantie, Kurjenmutka, Kurjenpolku, Kurjentaival, Kurjentie, Kurki, Kurkigatan, Kurkigränden, Kurkiharju, Kurkikuja, Kurkipolku, Kurkiraitti, Kurkirinne, Kurkisvägen, Kurkitie, Matti Kurjen kuja, Matti Kurjen tie, Matti Kurjenkatu, Matti Kurkis gränd, Matti Kurkis väg. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kurki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kurjet ulkomailla

Ruotsissa Kurki oli 108 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli KURKI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Курки tarkoittaa nimeä Kurki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurgj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kurki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kurki.eu, kurki.fi, kurki.info, kurki.com, kurki.name, kurki.net, kurki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kurki i Finland. Surname Kurki in Finland.

©Tuomas Salste