Kurkilahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurkilahti

Kurkilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kurkilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2015 65

v. 2016 61

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurkilahti on noin sijalla 9 700.

Kurkilahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kurkilahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kurkilahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kurkilahti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kurkilahti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kurkilahti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 11 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kurkilahtia on 61.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kurkilahtia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Kurkilahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1981

Sana Kurkilahti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kurkilahti

Kurkilahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurkilahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 46 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kurkilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurkilahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurkilahdentie, Kurkilahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kurkilahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куркилахти tarkoittaa nimeä Kurkilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurgilachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kurkilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurkilahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurkilahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kurkilahti i Finland. Surname Kurkilahti in Finland.

©Tuomas Salste