Kurkioja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurkioja

Kurkioja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kurkiojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurkioja on noin sijalla 15 000.

Kurkioja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kurkioja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kurkioja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kurkioja

Kurkioja (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurkioja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kurkioja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurkioja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurkiojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kurkioja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куркиоя tarkoittaa nimeä Kurkioja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurgioia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kurkioja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurkioja.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurkioja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kurkioja i Finland. Surname Kurkioja in Finland.

©Tuomas Salste