Kurkipuro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurkipuro

Kurkipuro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kurkipurojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurkipuro on noin sijalla 18 000.

Kurkipuro-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kurkipuro on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kurkipuro ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kurkipuro

Kurkipuro (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurkipuro on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kurkipuro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurkipuro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurkipuronraitti, Kurkipurontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kurkipuro-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куркипуро tarkoittaa nimeä Kurkipuro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurgipurå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kurkipuro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurkipuro.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurkipuro

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kurkipuro i Finland. Surname Kurkipuro in Finland.

©Tuomas Salste