Kursukangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kursukangas

Kursukangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kursukankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kursukangas on noin sijalla 20 000.

Kursukangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kursukangas on melko pitkä nimi.

Kursukangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kursukangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kursukangas

Kursukangas (paikannimi)

Kursukangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kursukangas jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kursukangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Курсукангас tarkoittaa nimeä Kursukangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qursucangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kursukangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kursukangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Kursukangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kursukangas i Finland. Surname Kursukangas in Finland.

©Tuomas Salste