Kurttio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurttio

Kurttio on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kurttioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 126 max

v. 2014 138

v. 2015 135

v. 2016 136

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurttio on noin sijalla 5 200.

Kurttio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kurttio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kurttio on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kurttio on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kurttio ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 86 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kurttio-nimisiä on 136.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Kurttio-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Kurttion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kurttio, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1981

Sana Kurttion esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kurttio

Kurttio (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurttio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kurttio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurttio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurttiontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kurttio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kurttiot ulkomailla

Ruotsissa Kurttio oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Курттио tarkoittaa nimeä Kurttio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurtiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kurttio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurttio.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurttio

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kurttio.fi, kurttio.com, kurttio.eu, kurttio.info, kurttio.name, kurttio.net, kurttio.org, kurttiot.com, kurttiot.eu, kurttiot.fi, kurttiot.info, kurttiot.name, kurttiot.net, kurttiot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kurttio i Finland. Surname Kurttio in Finland.

©Tuomas Salste