Kuukasjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuukasjärvi

Kuukasjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kuukasjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 332 max

v. 2014 457

v. 2015 454

v. 2016 455

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuukasjärvi on noin sijalla 1 900.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuukasjärvi on melko pitkä nimi.

Kuukasjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kuukasjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kuukasjärvi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kuukasjärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kuukasjärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 50 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kuukasjärviä on 455.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1931

Kuukasjärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 21 Kuukasjärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kuukasjärvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ranua (18 vainajaa), Pudasjärvi (11) sekä Kemi (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kuukasjärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1940
Lakanneet yritykset
perust. 1961–2002

Sana Kuukasjärvi tai Kuukasjärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kuukasjärvi

Kuukasjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuukasjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kuukasjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuukasjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuukasjärven kouluntie, Kuukasjärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kuukasjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kuukasjärvet ulkomailla

Ruotsissa Kuukasjärvi oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куукасъярви ("Kuukasjarvi") tarkoittaa nimeä Kuukasjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qucasierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kuukasjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kuukasjarvi tai Kuukasjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuu Kuukasjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuukasjärvi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kuukasjarvi.com, kuukasjarvi.fi, kuukasjarvi.net, kuukasjarvet.com, kuukasjarvet.eu, kuukasjarvet.fi, kuukasjarvet.info, kuukasjarvet.name, kuukasjarvet.net, kuukasjarvet.org, kuukasjarvi.eu, kuukasjarvi.info, kuukasjarvi.name, kuukasjarvi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kuukasjärvi i Finland. Surname Kuukasjärvi in Finland.

©Tuomas Salste