Kuusenmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuusenmäki

Kuusenmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kuusenmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 64

v. 2015 64

v. 2016 64

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuusenmäki on noin sijalla 9 400.

Kuusenmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kuusenmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kuusenmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1902–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1964–1986

Sana Kuusenmäki tai Kuusenmäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuusenmäki

Kuusenmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuusenmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kuusenmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuusenmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuusenmäenrinne, Kuusenmäentie, Kuusenmäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kuusenmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куусенмяки ("Kuusenmjaki") tarkoittaa nimeä Kuusenmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qusenmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kuusenmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kuusenmaki tai Kuusenmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuu Kuusenmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuusenmäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kuusenmäki i Finland. Surname Kuusenmäki in Finland.

©Tuomas Salste