Kuusisto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuusisto

Kuusisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin yleinen. Noin joka 1 100:s suomalainen on Kuusisto.

Kuusistojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 4776 max

v. 1985 4662

v. 1998 4887

v. 2014 5088

v. 2015 5083

v. 2016 5077

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuusisto on noin sijalla 150.

Kuusisto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kuusisto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kuusisto on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kuusisto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kuusisto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 1 243 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kuusistoja on 5 077.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Kuusistoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 346 Kuusiston asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kuusistojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (22 vainajaa), Tampere (15) sekä Jalasjärvi (15). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kuusisto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 253.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1890–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Kuusisto, Kuusiston tai Kuusistot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kuusisto

Kuusisto (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuusisto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 487 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kuusisto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuusisto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuusisto, Kuusistogatan, Kuusiston kirkkotie, Kuusiston koulutie, Kuusistonkaari, Kuusistonkatu, Kuusistonkuja, Kuusistonpolku, Kuusistonraitti, Kuusistontie, Kuusistoportti, Kuusistovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kuusisto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kuusistot ulkomailla

Ruotsissa Kuusisto oli 148 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 212 henkeä, joiden sukunimi oli KUUSISTO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куусисто tarkoittaa nimeä Kuusisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qusistå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kuusisto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuu Kuusisto.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuusisto

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kuusisto.com, kuusisto.fi, kuusisto.info, kuusisto.net, kuusisto.org, kuusistot.com, kuusistot.net, kuusisto.eu, kuusisto.name, kuusistot.eu, kuusistot.fi, kuusistot.info, kuusistot.name, kuusistot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kuusisto i Finland. Surname Kuusisto in Finland.

©Tuomas Salste