Kuutti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuutti

Kuutti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Kuutti.

Kuuttien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 742 max

v. 2014 696

v. 2015 703

v. 2016 704

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuutti on noin sijalla 1 200.

Kuutti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kuutti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1921

Kuutteja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 65 Kuutin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kuuttien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Uukuniemi (9 vainajaa), Helsinki (6), Rantasalmi (4) sekä Sääminki (4). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kuutti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 38.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1900–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2000

Sana Kuutti tai Kuutin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kuutti

Kuutti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuutti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kuutti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuutti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuutinkuja, Kuutinpiha, Kuutintie, Kuuttikuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kuutti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kuutti

Kuutti on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Kuutti oli yhtenä etunimenä 236 miehellä. Sukunimenä Kuutti on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 704 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (171 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (65).

Kuutit ulkomailla

Ruotsissa Kuutti oli 51 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куутти tarkoittaa nimeä Kuutti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quttj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kuutti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuutar Kuutti tai Kuuno Kuutti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuutti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kuutit.com, kuutit.fi, kuutti.com, kuutti.eu, kuutti.fi, kuutti.net, kuutti.org, kuutit.eu, kuutit.info, kuutit.name, kuutit.net, kuutit.org, kuutti.info, kuutti.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kuutti i Finland. Surname Kuutti in Finland.

©Tuomas Salste