Kylmäluoma: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kylmäluoma

Kylmäluoma on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kylmäluomien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 184 max

v. 2014 181

v. 2015 178

v. 2016 178

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylmäluoma on noin sijalla 4 200.

Kylmäluoma on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kylmäluoma ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1927

Kylmäluomia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Kylmäluoman asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kylmäluomien yleisin asuinpaikka oli Taivalkoski (10 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kylmäluoma, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1989–1995

Sana Kylmäluoma esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kylmäluoma

Kylmäluoma (paikannimi)Katuosoitteissa

Kylmäluoma on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, vesialue sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kylmäluoma jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kylmäluoma esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kylmäluomantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kylmäluoma-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kylmäluomat ulkomailla

Ruotsissa Kylmäluoma oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюльмялуома ("Kjulmjaluoma") tarkoittaa nimeä Kylmäluoma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿlmälooma on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kylmäluoma olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kylmaluoma tai Kylmaeluoma, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kyle Kylmäluoma tai Kylli Kylmäluoma.

Samankaltaisia nimiä kuin Kylmäluoma

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kylmaluoma.com, kylmaluoma.eu, kylmaluoma.fi, kylmaluoma.info, kylmaluoma.name, kylmaluoma.net, kylmaluoma.org, kylmaluomat.com, kylmaluomat.eu, kylmaluomat.fi, kylmaluomat.info, kylmaluomat.name, kylmaluomat.net, kylmaluomat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kylmäluoma i Finland. Surname Kylmäluoma in Finland.

©Tuomas Salste