Kylmämaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kylmämaa

Kylmämaa on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kylmämaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 152 max

v. 2014 147

v. 2015 149

v. 2016 149

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylmämaa on noin sijalla 4 900.

Kylmämaa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kylmämaa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kylmämaa on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kylmämaa on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kylmämaa ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 52 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kylmämaita on 149.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kylmämaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Kylmämaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1916
Lakanneet yritykset
perust. 1997

Sana Kylmämaa tai Kylmämaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kylmämaa

Kylmämaa (paikannimi)

Kylmämaa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kylmämaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kylmämaa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kylmämaat ulkomailla

Ruotsissa Kylmämaa oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюльмямаа ("Kjulmjamaa") tarkoittaa nimeä Kylmämaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿlmäma on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kylmämaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kylmamaa tai Kylmaemaa, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kyle Kylmämaa tai Kylli Kylmämaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Kylmämaa

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kylmamaa.com, kylmamaa.eu, kylmamaa.fi, kylmamaa.info, kylmamaa.name, kylmamaa.net, kylmamaa.org, kylmamaat.com, kylmamaat.eu, kylmamaat.fi, kylmamaat.info, kylmamaat.name, kylmamaat.net, kylmamaat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kylmämaa i Finland. Surname Kylmämaa in Finland.

©Tuomas Salste