Kylmämetsä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kylmämetsä

Kylmämetsä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kylmämetsien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylmämetsä on noin sijalla 17 000.

Kylmämetsä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kylmämetsä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kylmämetsä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kylmämetsä

Kylmämetsä (paikannimi)

Kylmämetsä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kylmämetsä jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kylmämetsä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюльмямется ("Kjulmjametsja") tarkoittaa nimeä Kylmämetsä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿlmämetzä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kylmämetsä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kylmametsa tai Kylmaemetsae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kyle Kylmämetsä tai Kylli Kylmämetsä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kylmämetsä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kylmämetsä i Finland. Surname Kylmämetsä in Finland.

©Tuomas Salste