Kylmäoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kylmäoja

Kylmäoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kylmäojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 86

v. 2015 89

v. 2016 89

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylmäoja on noin sijalla 7 300.

Kylmäoja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kylmäoja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kylmäoja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1940
Lakanneet yritykset
perust. 1957–1999

Sana Kylmäoja tai Kylmäojan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kylmäoja

Kylmäoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Kylmäoja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 84 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo, vesialue sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kylmäoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kylmäoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kylmäoja, Kylmäojan kylätie, Kylmäojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kylmäoja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюльмяоя ("Kjulmjaoja") tarkoittaa nimeä Kylmäoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿlmäoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kylmäoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kylmaoja tai Kylmaeoja, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kyle Kylmäoja tai Kylli Kylmäoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Kylmäoja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kylmäoja i Finland. Surname Kylmäoja in Finland.

©Tuomas Salste