Kynäslahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kynäslahti

Kynäslahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kynäslahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 63

v. 2015 61

v. 2016 61

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kynäslahti on noin sijalla 9 700.

Kynäslahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kynäslahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kynäslahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1953

Sana Kynäslahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kynäslahti

Kynäslahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kynäslahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kynäslahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kynäslahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kynäslahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kynäslahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюняслахти ("Kjunjaslahti") tarkoittaa nimeä Kynäslahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿnäslachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kynäslahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kynaslahti tai Kynaeslahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kynäslahti i Finland. Surname Kynäslahti in Finland.

©Tuomas Salste