Kyntömaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kyntömaa

Kyntömaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kyntömaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kyntömaa on noin sijalla 16 000.

Kyntömaa-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kyntömaa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kyntömaa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kyntömaa

Kyntömaa (paikannimi)

Kyntömaa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kyntömaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kyntömaa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kyntömaat ulkomailla

Ruotsissa Kyntömaa oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюнтёмаа ("Kjuntjomaa") tarkoittaa nimeä Kyntömaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿndöma on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kyntömaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kyntomaa tai Kyntoemaa, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kyntömaa

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kyntömaa i Finland. Surname Kyntömaa in Finland.

©Tuomas Salste