Kyösti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kyösti

Kyösti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kyöstien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 166

v. 2015 164

v. 2016 162

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kyösti on noin sijalla 4 500.

Kyösti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kyösti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kyösti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kyösti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kyösti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 31 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kyösti-nimisiä on 162.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2003

Sana Kyösti tai Kyöstin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kyösti

Kyösti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kyösti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kyösti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kyösti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kyösti Kallion Katu, Kyösti Kallion tie, Kyösti Kallios väg, Kyöstigränden, Kyöstinkatu, Kyöstinkuja, Kyöstinpolku, Kyöstinraitti, Kyöstintie, Larin Kyöstin katu, Larin Kyöstin tie, Larin Kyöstis väg. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kyösti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kyösti

Kyösti on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Kyösti oli yhtenä etunimenä 4 618 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 600:s mies oli etunimeltään Kyösti. Juuri etunimenä Kyösti onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 162 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (3 415 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 203).

Kyöstit ulkomailla

Ruotsissa Kyösti oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюёсти ("Kjujosti") tarkoittaa nimeä Kyösti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Köstj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kyösti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kyosti tai Kyoesti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kyösti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kyosti.com, kyosti.fi, kyosti.net, kyosti.eu, kyosti.info, kyosti.name, kyosti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kyösti i Finland. Surname Kyösti in Finland.

©Tuomas Salste