Kyröläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kyröläinen

Kyröläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kyröläisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 333 max

v. 2014 363

v. 2015 367

v. 2016 367

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kyröläinen on noin sijalla 2 300.

Kyröläinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kyröläinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Kyröläisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Kyröläisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kyröläisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pihtipudas (4 vainajaa), Kangasniemi (4), Paavola (3) sekä Kemi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kyröläinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1962–2001
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Kyröläinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Kyröläinen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kyröläinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kyröläistentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Kyröläiset ulkomailla

Ruotsissa Kyröläinen oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюрёляйнен ("Kjurjoljainen") tarkoittaa nimeä Kyröläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿröläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kyröläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kyrolainen tai Kyroelaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kyrö Kyröläinen tai Kyra Kyröläinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kyröläinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kyrolainen.fi, kyrolainen.com, kyrolainen.eu, kyrolainen.info, kyrolainen.name, kyrolainen.net, kyrolainen.org, kyrolaiset.com, kyrolaiset.eu, kyrolaiset.fi, kyrolaiset.info, kyrolaiset.name, kyrolaiset.net, kyrolaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kyröläinen i Finland. Surname Kyröläinen in Finland.

©Tuomas Salste