Kyrönlahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kyrönlahti

Kyrönlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kyrönlahtien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 142 max

v. 2014 204

v. 2015 205

v. 2016 206

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kyrönlahti on noin sijalla 3 700.

Kyrönlahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kyrönlahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1979–1999
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Kyrönlahti tai Kyrönlahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kyrönlahti

Kyrönlahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kyrönlahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kyrönlahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kyrönlahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kyrönlahden Rantatie, Kyrönlahdentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kyrönlahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюрёнлахти ("Kjurjonlahti") tarkoittaa nimeä Kyrönlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿrönlachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kyrönlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kyronlahti tai Kyroenlahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kyrö Kyrönlahti tai Kyra Kyrönlahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kyrönlahti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kyronlahti.com, kyronlahdet.com, kyronlahdet.eu, kyronlahdet.fi, kyronlahdet.info, kyronlahdet.name, kyronlahdet.net, kyronlahdet.org, kyronlahti.eu, kyronlahti.fi, kyronlahti.info, kyronlahti.name, kyronlahti.net, kyronlahti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kyrönlahti i Finland. Surname Kyrönlahti in Finland.

©Tuomas Salste