Kyrönlampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kyrönlampi

Kyrönlampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kyrönlampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kyrönlampi on noin sijalla 20 000.

Kyrönlampi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kyrönlampi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kyrönlampi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kyrönlampi

Kyrönlampi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kyrönlampi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kyrönlampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kyrönlampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kyrönlammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kyrönlampi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюрёнлампи ("Kjurjonlampi") tarkoittaa nimeä Kyrönlampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿrönlambj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kyrönlampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kyronlampi tai Kyroenlampi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kyrö Kyrönlampi tai Kyra Kyrönlampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kyrönlampi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kyrönlampi i Finland. Surname Kyrönlampi in Finland.

©Tuomas Salste