Kyrönviita: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kyrönviita

Kyrönviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kyrönviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 60

v. 2016 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kyrönviita on noin sijalla 9 800.

Kyrönviita-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kyrönviita on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kyrönviita ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1953–1960

Sana Kyrönviita tai Kyrönviidan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kyrönviita

Kyrönviita (paikannimi)Katuosoitteissa

Kyrönviita on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kyrönviita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kyrönviita esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kyrönviidantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kyrönviita-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюрёнвийта ("Kjurjonvijta") tarkoittaa nimeä Kyrönviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿrönfwijta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kyrönviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kyronviita tai Kyroenviita, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kyrö Kyrönviita tai Kyra Kyrönviita.

Samankaltaisia nimiä kuin Kyrönviita

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kyrönviita i Finland. Surname Kyrönviita in Finland.

©Tuomas Salste