Kytö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kytö

Kytö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kytöjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 447 max

v. 1985 417

v. 2014 404

v. 2015 405

v. 2016 406

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kytö on noin sijalla 2 100.

Verrattuna muihin sukunimiin Kytö on lyhyt nimi.

Kytö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kytö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kytö on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kytö on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kytö ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 19 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kytöjä on 406.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1925

Kytöjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 46 Kydön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kytöjen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Mäntyharju (15 vainajaa), Helsinki (4) sekä Tampere (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kytö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 37.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1954–2001

Sana Kytö tai Kydön esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kytö

Kytö (paikannimi)Katuosoitteissa

Kytö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 75 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, painanne, pelto/niitty, saari, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kytö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kytö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kydönkuja, Kydönmaantie, Kydöntie, Kytö, Kytökaari, Kytökatu, Kytökuja, Kytölenkki, Kytömaantie, Kytöpolku, Kytörinne, Kytötie, Lähtelän Kytötie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kytö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kydöt ulkomailla

Ruotsissa Kytö oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Kyto tai Kytoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kytö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kyto.com, kyto.eu, kyto.fi, kyto.info, kyto.net, kyto.org, kyto.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kytö i Finland. Surname Kytö in Finland.

©Tuomas Salste