Kytölehto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kytölehto

Kytölehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kytölehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kytölehto on noin sijalla 19 000.

Kytölehto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kytölehto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kytölehto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kytölehto on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kytölehto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kytölehto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 21 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kytölehtoja on 24.

Paikannimi Kytölehto

Kytölehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Kytölehto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kytölehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kytölehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kytölehdontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kytölehto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кютёлехто ("Kjutjolehto") tarkoittaa nimeä Kytölehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿtölechtå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kytölehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kytolehto tai Kytoelehto, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kytölehto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kytölehto i Finland. Surname Kytölehto in Finland.

©Tuomas Salste