Laajalahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Laajalahti

Laajalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Laajalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 97

v. 2015 97

v. 2016 98

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laajalahti on noin sijalla 6 800.

Laajalahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Laajalahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Laajalahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1953–1994
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Laajalahti tai Laajalahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Laajalahti

Laajalahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Laajalahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 201 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, niemi, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Laajalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Laajalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laajalahden aukio, Laajalahden valkama, Laajalahdentie, Laajalahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Laajalahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лааялахти tarkoittaa nimeä Laajalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Laialachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Laajalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Laajalahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Laajalahti i Finland. Surname Laajalahti in Finland.

©Tuomas Salste