Laaksoviita: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Laaksoviita

Laaksoviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Laaksoviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laaksoviita on noin sijalla 17 000.

Laaksoviita-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Laaksoviita on melko pitkä nimi.

Laaksoviita on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Laaksoviita ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лааксовийта ("Laaksovijta") tarkoittaa nimeä Laaksoviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Laxofwijta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Laaksoviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Laaksoviita

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Laaksoviita i Finland. Surname Laaksoviita in Finland.

©Tuomas Salste