Laalahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Laalahti

Laalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Laalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laalahti on noin sijalla 17 000.

Laalahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Laalahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Laalahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Laalahti

Laalahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Laalahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Laalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Laalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laalahdenkatu, Laalahdenkuja, Laalahdentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Laalahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаалахти tarkoittaa nimeä Laalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lalachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Laalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Laalahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Laalahti i Finland. Surname Laalahti in Finland.

©Tuomas Salste