Laapas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Laapas

Laapas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Laappaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 212 max

v. 2014 138

v. 2015 142

v. 2016 141

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laapas on noin sijalla 5 100.

Laapas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Laapas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Laapas on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Laapas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Laapas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 36 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Laappaita on 141.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Laappaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Laappaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Laappaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Luumäki (15 vainajaa), Helsinki (4) sekä Valkeala (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Laapas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1988

Sana Laapas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Laapas

Laapas (paikannimi)Katuosoitteissa

Laapas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Laapas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Laapas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laappaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Laapas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаапас tarkoittaa nimeä Laapas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: laapas.com, laapas.eu, laapas.fi, laapas.info, laapas.name, laapas.net, laapas.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Laapas i Finland. Surname Laapas in Finland.

©Tuomas Salste