Labba: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Labba

Labba on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Labba-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Labba on noin sijalla 16 000.

Labba-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Labba on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Labba ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Labba on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Labba on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Labba ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 21 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Labba-nimisiä on 32.

Paikannimi Labba

Labba (paikannimi)Katuosoitteissa

Labba on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Labba jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Labba esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Labbas kungsvägen, Labbas kuninkaantie, Labbasgränden, Labbasvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Labba-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Labba-suku ulkomailla

Ruotsissa Labba oli 144 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Labba oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

3214421
Labba Pohjolassa

Samankaltaisia nimiä kuin Labba

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Labba i Finland. Surname Labba in Finland.

©Tuomas Salste