Lähde: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lähde

Lähde on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 200:s suomalainen on Lähde.

Lähteiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1163 max

v. 1985 1174

v. 2014 1278

v. 2015 1283

v. 2016 1290

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lähde on noin sijalla 700.

Lähde on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lähde ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Lähteitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 108 Lähteen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lähteiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (16 vainajaa), Joutseno (10), Urjala (4) sekä Jalasjärvi (4). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lähde, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 68.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1933
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Lähde esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lähde

Lähde (paikannimi)Katuosoitteissa

Lähde on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 70 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lähde jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lähde esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lähde, Lähdeaukio, Lähdekatu, Lähdekierto, Lähdekuja, Lähdemaantie, Lähdemutka, Lähdepolku, Lähderinne, Lähdestie, Lähdetie, Lähteenharju, Lähteenkaari, Lähteenkatu, Lähteenkuja, Lähteenmaantie, Lähteenmutka, Lähteenpolku, Lähteenraitti, Lähteenrinne, Lähteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lähde-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lähteet ulkomailla

Ruotsissa Lähde oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 106 henkeä, joiden sukunimi oli LAHDE.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ляхде ("Ljahde") tarkoittaa nimeä Lähde. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahde tai Laehde, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lähde

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lahde.com, lahde.eu, lahde.fi, lahde.info, lahde.net, lahde.org, lahde.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lähde i Finland. Surname Lähde in Finland.

©Tuomas Salste