Lähdeaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lähdeaho

Lähdeaho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lähdeahojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 127 max

v. 2014 163

v. 2015 164

v. 2016 164

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lähdeaho on noin sijalla 4 500.

Lähdeaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lähdeaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1985–1995

Sana Lähdeaho esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lähdeaho

Lähdeaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Lähdeaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 94 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lähdeaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lähdeaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lähdeahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lähdeaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ляхдеахо ("Ljahdeaho") tarkoittaa nimeä Lähdeaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lächdeahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lähdeaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahdeaho tai Laehdeaho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lähdeaho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lahdeaho.com, lahdeaho.eu, lahdeaho.fi, lahdeaho.info, lahdeaho.name, lahdeaho.net, lahdeaho.org, lahdeahot.com, lahdeahot.eu, lahdeahot.fi, lahdeahot.info, lahdeahot.name, lahdeahot.net, lahdeahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lähdeaho i Finland. Surname Lähdeaho in Finland.

©Tuomas Salste