Lähdeoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lähdeoja

Lähdeoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lähdeojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lähdeoja on noin sijalla 18 000.

Lähdeoja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lähdeoja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lähdeoja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Lähdeoja

Lähdeoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Lähdeoja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 32 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lähdeoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lähdeoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lähdeojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lähdeoja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ляхдеоя ("Ljahdeoja") tarkoittaa nimeä Lähdeoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lächdeoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lähdeoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahdeoja tai Laehdeoja, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lähdeoja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lähdeoja i Finland. Surname Lähdeoja in Finland.

©Tuomas Salste