Lahnalahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lahnalahti

Lahnalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lahnalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahnalahti on noin sijalla 15 000.

Lahnalahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lahnalahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lahnalahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Lahnalahti

Lahnalahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Lahnalahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 44 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lahnalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lahnalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lahnalahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lahnalahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахналахти tarkoittaa nimeä Lahnalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachnalachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lahnalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahnalahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahnalahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lahnalahti i Finland. Surname Lahnalahti in Finland.

©Tuomas Salste