Lahnaoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lahnaoja

Lahnaoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lahnaojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahnaoja on noin sijalla 15 000.

Lahnaoja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lahnaoja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lahnaoja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Lahnaoja

Lahnaoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Lahnaoja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lahnaoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lahnaoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lahnaojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lahnaoja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахнаоя tarkoittaa nimeä Lahnaoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachnaoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lahnaoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahnaoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahnaoja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lahnaoja i Finland. Surname Lahnaoja in Finland.

©Tuomas Salste