Lähteenlahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lähteenlahti

Lähteenlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lähteenlahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 70

v. 2016 69

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lähteenlahti on noin sijalla 8 900.

Lähteenlahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lähteenlahti on melko pitkä nimi.

Lähteenlahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lähteenlahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1963–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Lähteenlahti tai Lähteenlahdet esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lähteenlahti

Lähteenlahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Lähteenlahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lähteenlahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lähteenlahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lähteenlahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lähteenlahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ляхтеэнлахти ("Ljahteenlahti") tarkoittaa nimeä Lähteenlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lächtenlachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lähteenlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahteenlahti tai Laehteenlahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lähteenlahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lähteenlahti i Finland. Surname Lähteenlahti in Finland.

©Tuomas Salste